Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΕΚ & ΕΡΓ. ΕΣΤΙΑΣ

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας στο θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Είναι κοινή εκτίμηση και διαπίστωση ότι με την κατάργηση των 2 Οργανισμών ολοκληρώνεται η κατάργηση του κράτους πρόνοιας. Η κοινωνική μέριμνα δέχεται ένα καθοριστικό πλήγμα με δυσβάσταχτες συνέπειες για κάθε εργατοϋπάλληλο, μισθωτό και συνταξιούχο.
Συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα συνεχίζει τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας προωθώντας μέτρα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι βασικός τους στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως επί 2 ½ χρόνια προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, αλλά η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η ραγδαία μείωση των μισθών και η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Συγκεκριμένο παράδειγμα έκφρασης ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών είναι η κατάργηση με συνοπτικές διαδικασίες των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Οι δύο αυτοί Οργανισμοί χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση αλλά με κεφάλαια που προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος χιλιάδων μισθωτών με χαμηλό εισόδημα, χρηματοδοτούν τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, παροχών σε θέατρα, βιβλία κ.λπ.
Επιπλέον απασχολούν 1.400 εργαζόμενους, οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του νέου μνημονίου που προβλέπει εφεδρεία και απόλυση για 15.000 υπαλλήλους μόνο μέσα στο 2012!!!
Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μην περάσει η επιχειρούμενη κατάργηση των Οργανισμών αυτών και ουσιαστικά του Κοινωνικού Κράτους.
Αυτά που σας διάβασα παραπάνω δεν είναι δικά μου λόγια, δεν είναι λόγια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα λέει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Τοπικό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, με τη γνωστή κομματική τοποθέτηση των μελών του κατά πλειοψηφία σε ΠΑΣΟΚ & ΝΔ.
Και είναι φανερό ότι η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση αυτών των οργανισμών, με σημαντική και μακροχρόνια προσφορά στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, εντάσσεται στο πλέγμα μιας σειράς απαράδεκτων δεσμεύσεων του Μνημονίου 2 που έχουν φέρει ήδη σε άτυπη αλλά πραγματική χρεωκοπία τον ελληνικό λαό.
Το περιφ. συμβούλιο επομένως θα πρέπει να εκφράσει σήμερα τη κατηγορηματική αντίθεσή του, όχι μόνο στη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Δεν μπορεί να λέμε, πχ ότι σε ένα σπίτι η στέγη τρέχει, τα παράθυρα χάσκουν, το πάτωμα βουλιάζει κλπ, αλλά ταυτόχρονα να ισχυριζόμαστε ότι το σπίτι είναι καλό και ο κατασκευαστής σωστός.
Χρειάζεται λοιπόν το περιφερειακό συμβούλιο να ζητήσει την ανατροπή αυτής της πολιτικής και κατ’ επέκταση την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Η λύση είναι, όπως εμείς πιστεύουμε, στη δημιουργία ενός άλλου εναλλακτικού πόλου εξουσίας των δυνάμεων της ευρύτερης αριστεράς.
Και κάτι τέτοιο θα γίνει πράξη έτσι κι αλλιώς, όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά γιατί όλο και περισσότερα στρώματα του ελληνικού λαού, όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι ακόμη και των δύο λεγόμενων «μεγάλων» κομμάτων προσβλέπουν με ελπίδα στην αριστερά και απαιτούν την ενότητά της, καλώντας την να ξεπεράσει τις όποιες σημερινές αρνήσεις κάποιων αριστερών ηγεσιών.»

Μυτιλήνη  1/3/2012
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου