Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ

Κατά τη προχτεσινή σύντομη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του θέματος διατήρησης μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Συμμετείχαμε στη σύσκεψη που έγινε πριν από 15 ημέρες στην αίθουσα Γερουσίας της βουλής, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορείς των νησιών του Αιγαίου, που είχε σαν θέμα τον συντονισμό των αντιδράσεων για αποτροπή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.
Κατά την άποψή μας, ενώ η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή, αντίθετα οι τοποθετήσεις και η στάση πολλών ομιλητών ήταν απογοητευτική.
Πρώτα και κύρια, όσοι παριστάμενοι βουλευτές είχαν ψηφίσει πριν δύο μέρες το Μνημόνιο 2, καμώνονταν ότι αυτό που ψήφισαν δεν προέβλεπε δήθεν την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.  Άλλοι είχαν την άποψη ότι δεν πρέπει να κάνουμε κινητοποιήσεις γιατί θα έλθουμε σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, ή με τα νησιά του Ιονίου, που θα ζητούσαν και αυτά να υπαχθούν στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ. Και άλλοι ότι με τις κινητοποιήσεις θα κάνουμε κακό στον τουρισμό του ερχόμενου καλοκαιριού.
Ο κ. Σηφουνάκης μάλιστα, πέραν του ισχυρισμού ότι το Μνημόνιο 2 δεν προβλέπει ρητά την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ (ο κόσμος το ΄χει τούμπανο….) στη τοποθέτησή του θέλησε το θέμα από καθαρά πολιτικό και θέμα επιβίωσης των νησιών μας να το υποβαθμίσει σε τεχνοκρατικό. Ζήτησε να γίνει εμπεριστατωμένη μελέτη ειδικών τεχνοκρατών ώστε να τεκμηριωθεί το …. δίκαιο του αιτήματος των νησιών μας, θέτοντας στην ουσία σε αμφισβήτηση και υπό συζήτηση αυτή την ελάχιστη κατάκτηση. Στην ουσία ο κ. Σηφουνάκης προετοίμασε το ψυχολογικό έδαφος για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, για να φορτώσει στη συνέχεια τις ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικές του ιδίου στην ενδεχόμενη ανεπάρκεια των μελετητών να τεκμηριώσουν το θέμα.
Στην επόμενη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα και αποφασιστικά η κινητοποίηση των νησιωτών, που να δίνει το μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόϊκα ότι δεν διαπραγματευόμαστε την παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.»

Μυτιλήνη  1/3/2012
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου