Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012



Μυτιλήνη  7/3/2012

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Ν.Α. ΛΕΣΒΟΥ

      Προς:    κ. Α. Γιακαλή,  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
                    κ. Η. Βερβέρη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου
             
Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,
Αγαπητέ κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου

Τον τελευταίο καιρό έχω δεχτεί αρκετά παράπονα εκ μέρους εργολάβων, στους οποίους η Περιφέρεια οφείλει χρέη από έργα της απελθούσας Ν.Α. Λέσβου.
Τα παράπονα αυτά αναφέρονται όχι μόνο στη καθυστέρηση πληρωμών αλλά κυρίως στην επιλεκτική εξόφληση κάποιων επιχειρήσεων και καθυστέρηση στην εξόφληση άλλων, ανεξάρτητα από τον χρόνο κοπής των σχετικών τιμολογίων.
Όπως καταλαβαίνετε, αν ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχει πρόβλημα δικαιοσύνης, ισοπολιτείας και βεβαίως ηθικής τάξης, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση απειλεί με αφανισμό μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν έχουν κανένα περιθώριο και καμία «πολυτέλεια» να προκαταβάλουν ΦΠΑ και να πληρώνουν φόρους εισοδήματος για τιμολόγια που δεν γνωρίζουν πότε θα εξοφληθούν. (Το πρόβλημα της μη εξασφάλισης εγγυητικών επιστολών είναι ένα άλλο δείγμα της άσχημης κατάστασης που βρίσκεται και ο κλάδος των κατασκευαστών).

Μετά από τα παραπάνω, σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε:

  1. Ποια είναι κατάσταση σχετικά με τα τιμολόγια, που αφορούν σε παλιές υποχρεώσεις της Ν.Α. Λέσβου και έχουν κατατεθεί για εξόφληση στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου (αριθμός επιχειρήσεων και ποσά που οφείλονται),
  2. Ποια είναι η χρονική προοπτική εξόφλησής τους, ποιά τυχόν αντικειμενικά προβλήματα χρηματοδότησης υπάρχουν και ποιά η χρονική πρόβλεψη επίλυσής τους και
  3. Ποια τα κριτήρια που τηρούνται ως προς τη προτεραιότητα εξόφλησης των τιμολογίων.


                                                         Με τιμή και εκτίμηση
Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου