Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ

Κατά τη προχτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Το θέμα αυτό είναι μία ακόμη πτυχή της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας που προσφέρεται στον ελληνικό λαό και που συνεχώς επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα στο άμεσο μέλλον την κατακόρυφη αύξηση της νοσηρότητας των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα για να διαθέσουν για γιατρούς και φάρμακα, όταν δεν θα έχουν τα προς το ζειν..
Ζούμε μια πραγματική επέλαση του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας, μια κατακόρυφη μείωση των κρατικών δαπανών για την Υγεία και τη Πρόνοια και ταυτόχρονα μια αυξανόμενη οικονομική συμμετοχή των εργαζομένων στους παραπάνω τομείς.
Αξιωθήκαμε να ακούσουμε τον υπουργό Υγείας κ. Λομβέρδο να επαινεί ιδιώτες για την «προσφορά» τους στη διάσωση μικρού άρρωστου παιδιού, μετά την άρνηση του αρμόδιου ασφαλιστικού ταμείου να καλύψει τις σχετικές δαπάνες.
50 περίπου νοσοκομεία σε όλη τη χώρα κλείνουν με τη μέθοδο της συγχώνευσής τους με άλλα, ενώ μόλις σήμερα ένα δημόσιο νοσοκομείο, ο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα ιδιωτικοποιήθηκε μέσω της συγχώνευσής του με το ιδιωτικών συμφερόντων νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» (και με διοίκηση που θα ορίζεται από τον ιδιώτη).
Τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τους αρρώστους συμπολίτες μας σαν «πελάτες» και δεν είναι τυχαίο ότι έτσι τους αποκάλεσε, ανενδοίαστα, και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, σε παλαιότερη συζήτηση εδώ στο περιφ. συμβούλιο.
Το περιφερειακό συμβούλιο θα πρέπει να ζητήσει τη γενναία αύξηση των δαπανών για την υγεία και όλοι εσείς της πλειοψηφίας, που κάποτε υποστηρίξατε και στηρίξατε το ΕΣΥ, δεν θα πρέπει να θεωρείτε σήμερα ότι οι τότε δαπάνες για το ΕΣΥ εντάσσονται και αυτές στην «ευδαίμονα» περίοδο των προηγούμενων χρόνων, που δήθεν μας έφερε στα σημερινά οικονομικά χάλια.
Ψηφίζουμε το προτεινόμενο σχέδιο ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έστω και αν έχουμε κάποιες αντιρρήσεις για κάποιες υπερβολικές διατυπώσεις του».
.
Μυτιλήνη  1/3/2012
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου