Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Μετά τη προχτεσινή συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου για το θέμα του Οργανισμού της Περιφέρειας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας έκανε την εξής δήλωση:

«Με ερώτησή μας από 25/11/2011 προς τον κ. Περιφερειάρχη, με αφορμή εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία οι πρωτοβάθμιοι και δευτεροβάθμιοι ΟΤΑ καλούνταν να συμμορφωθούν άμεσα με άλλη εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δηλώνοντας τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεών των οργανισμών τους ώστε κατόπιν το υπουργείο να προβεί στη κατάργησή τους, τον ρωτούσαμε τα εξής:
  • Υπάρχουν και πόσες κενές οργανικές θέσεις στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου;
  • Αν υπάρχουν, πώς σκέπτεται να αντιδράσει στη παραπάνω κυβερνητική εντολή;
Ο κ. Γιακαλής, όπως το συνηθίζει άλλωστε, δεν έκανε τον κόπο να μας απαντήσει.
Σήμερα όμως κατά τη συζήτηση τροποποιήσεων του Οργανισμού της Περιφέρειας και ενώ στην πρωτομιλία του ανάφερε με νεφελώδη τρόπο ότι μας απάντησε, στη συνέχεια μετά από δική μας επιμονή παραδέχτηκε ότι ήδη συμμορφώθηκε με την παραπάνω εγκύκλιο και ότι καταργήθηκαν, δηλ. «σβήστηκαν από το χάρτη» της περιφέρειας οι κενές οργανικές θέσεις.
Έτσι η σημερινή προτεινόμενη τροποποίηση του Οργανισμού στην ουσία το μόνο που κάνει είναι η αναγνώριση σαν προσωποπαγών θέσεων όλων των θέσεων που καλύπτονται από τους μεταφερθέντες υπαλλήλους της πρώην κρατικής περιφερειακής διοίκησης.
Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζονται μεν σε κάποιο βαθμό τα σημερινά προβλήματα προσωπικού της αιρετής περιφέρειας, αλλά για το μέλλον η περιφέρεια Β. Αιγαίου καταδικάζεται σε σταδιακή συρρίκνωση προσωπικού, αφού με κάθε συνταξιοδότηση υπαλλήλου θα καταργείται και η θέση που αυτός ή αυτή καταλάμβανε.
Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα «αγωνιστικής» διεκδίκησης του κ. Γιακαλή, που με κάθε ευκαιρία επαίρεται για την ασυμβίβαστη στάση του και για  τον αγώνα του για ένα «ισχυρό Βόρειο Αιγαίο».
Ο κ. Γιακαλής, δικαιολογώντας τη πράξη του αυτή επικαλέστηκε την αναγκαστική -όπως είπε- συμμόρφωσή του με τους νόμους τους κράτους. Η επίκλησή του αυτή όμως είναι τελείως προσχηματική, αφού τη συμμόρφωση με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις την αντιμετωπίζει «αλά καρτ».
Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες από το Σωματείο των εργαζομένων στη πρώην Νομ. Αυτοδιοίκηση Χίου, ο κ. Περιφερειάρχης δε δίστασε να παραβεί κάθε νομιμότητα, τοποθετώντας ρουσφετολογικά ως Προϊσταμένη  στο Τμήμα Τουρισμού της ΠΕ Χίου, υπάλληλο κλάδου ΔΕ Διοικητικού και όχι ΠΕ όπως ήταν υποχρεωμένος από τις κείμενες διατάξεις να πράξει.

Μυτιλήνη  1/3/2012
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου