Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Β. ΤΕΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΑΕΝΑΛ

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας στο θέμα του ορισμού δύο (2) ορκωτών ελεγκτών για την εκκαθάριση της ΑΕΝΑΛ, μεταξύ των άλλων είπε τα εξής:

«Κύριε Γιακαλή, στη συνεδρίαση του περασμένου Ιουλίου, όπου αποφασίστηκε η εκκαθάριση  της ΑΕΝΑΛ είχατε φέρει εδώ σαν νομικό –ας πούμε – σύμβουλο της Περιφέρειας έναν επώνυμο και έμπειρο νομικό της Αθήνας, ο οποίος υπόδειξε και στην ουσία οδήγησε το π.σ. στη λήψη της σχετικής απόφασης.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση και σύμφωνα με την ισχύουσα -όπως ειπώθηκε τότε- νομοθεσία, τους ορκωτούς ελεγκτές θα όριζε το δικαστήριο.
Από τότε και μέχρι πρόσφατα, όποτε ρωτούσαμε τι γίνεται με την ΑΕΝΑΛ και το Lesvos Shop, η απάντηση ήταν ‘περιμένουμε το δικαστήριο να ορίσει τους ορκωτούς’.
Σήμερα, 9 μήνες από τότε, μας καλείτε να ορίσουμε σαν π.σ. τους δύο ορκωτούς, γιατί στο μεταξύ η νομοθεσία άλλαξε.
Όμως η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που αλλάζει τον τρόπο ορισμού των ορκωτών εκδόθηκε την 30-12-2011.
Και το ερώτημα είναι γιατί υπήρξε αυτή η τρίμηνη καθυστέρηση και δεν θέσατε το θέμα στη πρώτη συνεδρίαση του 2012; Ο νομικός συνεργάτης σας εξ Αθηνών δεν σας ενημέρωσε για την εν λόγω εξέλιξη;
Η εντύπωση λοιπόν που μας έχει δημιουργηθεί είναι ότι από τη πλευρά της περιφερειακής αρχής το θέμα της ΑΕΝΑΛ και του Lesvos Shop αντιμετωπίζεται με μια «ηρεμία», με μια «νηφαλιότητα» και με ρυθμούς τέτοιους, ώστε η εκκρεμότητα να συνεχιστεί επί μακρόν για προφανείς σε όλους μας λόγους, που ανάγονται στη σφαίρα της μικροπολιτικής και του πολιτικού τακτικισμού.
Και το κάνετε αυτό, έστω και αν γνωρίζετε ότι υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με τις οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων του  Lesvos Shop, με τις απαιτήσεις των προμηθευτών (κυρίως των γυναικείων συνεταιρισμών), με τα συνεχώς αυξανόμενα ενοίκια που θα πρέπει να πληρωθούν για το κλειστό για ένα χρόνο κατάστημα της προκυμαίας και με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του δημοσίου, του ΙΚΑ κλπ.»

                                                     Μυτιλήνη  28/3/2012       
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου