Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25-3-2012

Στην αρχή της χτεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας στο θέμα το GO LESVOS AE, με αφορμή τις παράνομες προσαγωγές στην Ασφάλεια Μυτιλήνης, Σάμου & Χίου νεολαίων πριν τη παρέλαση της 25-3-2102, κατάθεσε για συζήτηση και έγκριση το παρακάτω ψήφισμα:
«Το πρωί της 25 Μαρτίου, λίγο πριν τη παρέλαση, όργανα της Ασφάλειας σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο προέβησαν σε «προληπτικές» προσαγωγές-συλλήψεις νεολαίων (18 σε Μυτιλήνη, 5 σε Χίο και 14 στη Σάμο), χωρίς λόγο, χωρίς αιτία, χωρίς την ύπαρξη οιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς ή ακόμα και «παρελθόντος» των προσαχθέντων..
Η εκτεταμένη σε όλη την επικράτεια της χώρας πραγματοποίηση τέτοιων προσαγωγών αποδεικνύει ότι πρόκειται για εφαρμογή «άνωθεν» εντολών.
Το Περιφ. Συμβούλιο Βορ. Αιγαίου καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, που μας γυρίζουν σε σκοτεινές εποχές της ελληνικής πολιτικής ζωής.
Απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα όποια σχέδια κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού και φίμωσης της δίκαιης λαϊκής οργής, που εκτός των άλλων, θα θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή πορεία προς τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.»
Ο πρόεδρος του περφ. συμβουλίου μετάθεσε τη συζήτηση του θέματος για το τέλος της συνεδρίασης. Τότε διαβάστηκε το κείμενο του ψηφίσματος και δόθηκε ο λόγος στον κ. Τεντόμα για σύντομη επεξήγηση του θέματος.
Και η κατάληξη, που είναι να ζηλεύει κάθε αντιπροσωπευτικό σώμα της τοπικής αυτοδιοίκησης:
Χωρίς καμία άλλη συζήτηση, χωρίς καμία έστω αντιπρόταση για τυχόν άμβλυνση εκφράσεων, που πιθανόν να ενοχλούσαν κάποιους, ο κ. Δημηρούδης έθεσε το θέμα σε ψήφιση.
Τα δύο τοπικά «συνεταιράκια» της κυβέρνησης Παπαδήμου, η παράταξη του «δημοκράτη-αγωνιστή» κ. Γιακαλή και η παράταξη του «μετριοπαθούς» και «συναινετικού» κ. Βογιατζή ψήφισαν «κατά», επικροτώντας και ενθαρρύνοντας στην ουσία τη συνέχιση παρόμοιων αντιδημοκρατικών πρακτικών.
Τους κατανοούμε.
Τρομοκρατημένοι από τη λαϊκή οργή για τη πολιτική του μνημονίου, που αναφανδόν στηρίζουν από κοινού, δεν βρίσκουν άλλη διέξοδο για τη διάσωσή του δικομματισμού, από την κατατρομοκράτηση του λαού μπροστά στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Τους παραδίδουμε στη κρίση των δημοκρατικών συμπολιτών μας.


Και τους επαναλαμβάνουμε το ποίημα “Πρώτα ήρθαν…” (αποδίδεται στον Μπ. Μπρεχτ, αλλά είναι του Πάστορα Martin Niemöller (1892–1984) για την αδράνεια των Γερμανών διανοητών απέναντι στην άνοδο των Ναζί στην εξουσία και την εξολόθρευση των διαδοχικά επιλεγμένων στόχων τους), που ο Β. Τεντόμας ανάφερε στη χτεσινή συζήτηση:.


«Πρώτα ήρθαν και συλλάβανε τους κομμουνιστές.
   Δε μίλησα γιατί δεν ήμουνα κομμουνιστής.

   Μετά ήρθαν για τους Εβραίους.
   Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

   Μετά συλλάβανε τους εργάτες των συνδικάτων.
  Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

   Μετά τους καθολικούς.
   Δε μίλησα γιατί δεν ήμουν καθολικός.

   Αλλά όταν ήρθαν να πιάσουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να μιλήσει.»

Μυτιλήνη  28/3/2012
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου