Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΠΑ» 2014-2020

Είναι γνωστό ότι η λειτουργία και ο ρόλος του Περιφερειακού συμβουλίου είναι, υποβαθμισμένος, με ευθύνη, κυρίως, της περιφερειακής αρχής. Ένα παράδειγμα; Ο σχεδιασμός για το νέο ΕΣΠΑ και αυτό και με αφορμή τη πρόσφατη δήλωση του κ. Γιακαλή.
Ποτέ μέχρι τώρα, το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει συζητήσει επί της ουσίας και δεν το έχουν απασχολήσει, οι προτεραιότητες και οι ανάγκες πάνω στις οποίες θα πρέπει να στηριχθεί, αυτός ο σχεδιασμός. Η κατεύθυνση, στην οποία θα διατεθούν οι πόροι που αναλογούν στην περιφέρειά μας.
Ποτέ, μέχρι τώρα, η περιφερειακή αρχή, δεν έχει φέρει μια ολοκληρωμένη εισήγηση για τα παραπάνω, αντίθετα όμως, οργανώνει, δήθεν «διαβουλεύσεις», στις οποίες οι προσκεκλημένοι καλούνται να τοποθετηθούν σε, ήδη, προσχεδιασμένα κείμενα τα οποία έχουν ετοιμάσει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία, ότι οι υπηρεσίες  κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όμως δεν αποφασίζουν και δεν πρέπει να αποφασίζουν αυτές. Ούτε τα στελέχη της διαχειριστικής αρχής. Αυτά πρέπει να εκτελούν τις πολιτικές αποφάσεις.
Την “γραμμή», θα πρέπει να την δίνουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών του Β. Αιγαίου, αγνοώντας και τις όποιες δεσμεύσεις που τίθενται κεντρικά από τις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και που στην ουσία ακυρώνουν τον αποφασιστικό χαρακτήρα του περιφερειακού συμβουλίου σαν πολιτικού οργάνου.
Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει γίνει ποτέ και σε αυτό που συνήθως αρκείται ο κ. Γιακαλής, είναι να βγαίνει, περιχαρής, με δηλώσεις του και να ανακοινώνει για το «πόσο πυρετωδώς προετοιμάζεται η περιφέρεια, για τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ.
Έναν σχεδιασμό, όμως, που εφόσον δεν έχει αποφασιστεί από το κατ” εξοχήν αρμόδιο όργανο, δηλαδή το περιφερειακό συμβούλιο, πολύ φοβόμαστε ότι θα πατάει σε «ξύλινα πόδια», με άλλα λόγια, δεν θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προτεραιότητες της περιφέρειάς μας.


Μυτιλήνη  20-2-2014
Από το γραφείου τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου