Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ
ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΕΜΜ. ΚΡΑΚΑΡΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΧΙΟΥ


Σχετικά με την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Εμμ. Κράκαρη σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασ. Τεντόμαγια τον δρόμο πρόσβασης στον ΧΥΤΑ Νότιας Χίου έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Είναι σαφής η παραδοχή εκ μέρους του κ. αντιπεριφεριάρχη της πολιτικής ευθύνης της περιφέρειας για τη μη ταυτόχρονη κατασκευή και αποπεράτωση του ΧΥΤΑ και του δρόμου πρόσβασης σε αυτόν.
Η παραδοχή αυτή όμως δεν συνοδεύτηκε από έμπρακτη αντιμετώπιση της επικίνδυνηςγια τους εργαζόμενους στην μετακομιδή των απορριμμάτων καθυστέρησης (που δεν έγινε επικίνδυνη, όπως ισχυρίζεται ο κ. αντιπεριφερειάρχης μόνο λόγω κατάστασης εργοταξίου, αφού ποτέ δεν υπήρξε πρόσβαση με στοιχειώδη ασφάλεια).
Κι αυτό γιατί θα έπρεπε να υπάρξουν στη προκήρυξη του έργου πολύ στενότερα χρονικά περιθώρια περαίωσης, για τα οποία μάλιστα, με τη διαβεβαίωση του κ. Κράκαρη ότι «αρχές του καλοκαιριού το έργο θα είναι έτοιμο», φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν και αυτή την απλόχερη συμβατική ημερομηνία περαίωσης, της 23 Μάη 2014.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε απαραίτητο η αντιπεριφέρεια Χίου να εντείνει τις προσπάθειές της για τη ταχύτερη αποπεράτωση του δρόμου πρόσβασης και ας ευχηθούμε να μη συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός, για το οποίο φυσικά θα φέρει ακέραια την ευθύνη και φυσικά όχι μόνο τη πολιτική η περιφερειακή αρχή στο σύνολό της, αφού είναι αδιαμφισβήτητη η βιασύνη έναρξης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότιας Χίου, χωρίς να έχει προηγούμενα εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση σε αυτόν.

Μυτιλήνη 25-2-2014
Από το γραφείου τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου