Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΠΕΙΣΤΟΛΗ ΣΕ Α. ΓΙΑΚΑΛΗ

Μυτιλήνη  4/7/2012

   ΘΕΜΑ: Εκκρεμότητες ΑΕΝΑΛ-Lesvosshop


  Προς:    κ. Α. Γιακαλή,  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
             
          Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,
Με την από 29-5-2012 απόφαση του (ΑΠΟΣΠΑΣΠΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Νο 6) το περιφ. συμβούλιο ενέκρινε την εκκαθάριση της « Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακής Αυτ/σης Λέσβου - Α.Ε.Ν.Α.Λ. » στους Ορκωτούς Ελεγκτές - Λογιστές κ.κ. Παναγιώτη ΑΛΑΜΑΝΟ και Επαμεινώνδα ΓΚΙΠΑΛΗ (της Εταιρείας Ορκωτών Ελεγκτών Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Α.Ε).
Επειδή, από όσο γνωρίζουμε, πέραν των -υποτίθεται- γνωστών και κατά κάποιο τρόπο τετελεσμένων υποχρεώσεων της επιχείρησης προς τρίτους {προμηθευτές, εργαζόμενους κλπ), υπάρχουν και υποχρεώσεις που «τρέχουν» και συνεχώς αυξάνονται {ενοίκια καταστήματος στη προκυμαία Μυτιλήνης μισθοί υπαλλήλων που δεν έχουν απολυθεί αλλά που προφανώς θα απαιτήσουν να τους καταβληθούν, εργοδοτικές εισφορές, υποχρεώσεις προς δημόσιο, ΦΠΑ κλπ), θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε:
  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκκαθάριση και
  2. Ποιος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος να «ελέγξει τους ελεγκτές» κατά πόσο αυτοί καθορίζουν ορθολογικότερα τις προτεραιότητες ελέγχου όσον αφορά π.χ.
·        Την αποδέσμευση του καταστήματος της Μυτιλήνης, ώστε να πάψει να
επιβαρύνεται η επιχείρηση (και κατ' επέκταση η Περιφέρεια) με άσκοπα
μισθώματα μέχρι σήμερα,
·        Την απόλυση και πληρωμή των υπαλλήλων της ΕΑΝΕΛ, οι οποίοι, ενώ δεν εργάζονται, θεωρούνται ακόμη εργαζόμενοι και προφανώς θα απαιτήσουν τα δεδουλευμένα με τις κατά νόμο προσαυξήσεις,
·        Την ρύθμιση των εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ, οι οποίες προσαυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και για τις οποίες έληξε μόλις προχτές η προθεσμία για ευνοϊκή αντιμετώπιση.
Σε κάθε περίπτωση, κ. Περιφερειάρχη,
σαν περιφερειακή παράταξη «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό», θεωρούμε ότι το σοβαρό αυτό πρόβλημα, την ανοιχτή αυτή πληγή της ΑΕΝΑΛ-Lesvosshop, η περιφέρεια και το περιφερειακό συμβούλιο δεν πρέπει να το εναποθέσει στον «αυτόματο πιλότο» των εκκαθαριστών και των όποιων νομικών διαδικασιών, αλλά θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς, να ελέγχει και να υποδεικνύει ενέργειες με μόνο στόχο την ελαχιστοποίηση της οικονομικής επιβάρυνσης της περιφέρειας (και κατ' επέκταση του έλληνα φορολογούμενου) καθώς και τη συντομότερη ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων των γυναικείων συνεταιρισμών, των υπόλοιπων προμηθευτών και των (πρώην) εργαζομένων των επιχείρησης.

Με τιμή και εκτίμηση
Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου