Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Β. ΤΕΝΤΟΜΑ - Η. ΓΙΑΝΝΙΡΗ
ΠΡΟΣ Α. ΓΙΑΚΑΛΗ - Ν. ΜΑΡΚΟΥ
Μυτιλήνη 5/7/2012

ΘΕΜΑ:  ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΡΟΚΑ

Προς:   κ. Α. Γιακαλή,  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
              κ. Ν. Μάρκου, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αρκετή καθυστέρηση (η βάσιμη όντως δικαιολογία των βουλευτικών εκλογών έπαυσε να υφίσταται προ 20ημέρου) καθορίστηκε η πρώτη στη Λέσβο ενημερωτική σύσκεψη σχετικά με την επένδυση Ρόκα.
Όμως ο τόπος και ο χρόνος αυτής της σύσκεψης θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι είναι προβληματικοί.
Ως γνωστόν, η εν λόγω επένδυση αφορά περιοχές της Δυτικής Λέσβου και ως εκ τούτου οι όποιες επιπτώσεις από τα αιολικά πάρκα και η σχετική ενημέρωση αφορά κυρίως τους κατοίκους αυτών των περιοχών.
Επίσης, όπως και σεις θα πρέπει να αναγνωρίζετε, αυτές οι συσκέψεις δεν απευθύνονται μόνο σε φορείς και σε δημόσιους υπαλλήλους ούτε σε συνταξιούχους και αργόσχολους, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν εργάσιμες ώρες (στις 10.00 πμ). Ακόμη και οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα πρέπει να παραβρεθούν και ενημερωθούν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι.
Μετά από τα παραπάνω και εφόσον η παραπάνω σύσκεψη έχει πλέον ανακοινωθεί και δρομολογηθεί, προτείνουμε και θεωρούμε απαραίτητο να οργανωθεί αντίστοιχη σύσκεψη, με τη συμμετοχή πάλι εκπροσώπων του Ρόκα, της ΡΑΕ, της ΔΕΣΜΗΕ και του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στη Δυτική Λέσβο και σε βραδινές ώρες.
      Σαν τόπος συγκέντρωσης θα μπορούσε να είναι η Καλλονή, η Άντισσα ή η Ερεσός, με προτιμότερη την Άντισσα σαν θέση πιο κοντινή για όλα τα γύρω χωριά, στις περιοχές των οποίων προβλέπεται να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες (Παράκοιλα, Άγρα, Μεσότοπο, Ερεσό, Άντισσα, Σίγρι, Ανεμώτια, Σκαλοχώρι κ.α).
     Στη σύσκεψη αυτή θεωρούμε απαραίτητο και χρήσιμο να δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης και της άποψης της «Πρωτοβουλίας για το Ενεργειακό της Λέσβου», ώστε η ενημέρωση να είναι ολόπλευρη και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική.


Με τιμή και εκτίμηση

                      Βασίλης Τεντόμας                                           Ηλίας Γιαννίρης
               Περιφερειακός σύμβουλος -                            Περιφερειακός σύμβουλος -
      επικεφαλής περιφερειακής παράταξης            επικεφαλής περιφερειακής παράταξης
       «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»      «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»
   
               
                                                       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου