Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Στη χτεσινή (1η) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προεδρείου και την εκλογή των μελών της Οικονομικής επιτροπής, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας, επικεφαλής και εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξής μας έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:
Α. Για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου:
Σημείωσε ότι οι θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα (που εκλέγονται από συμβούλους της αντιπολίτευσης) είναι άνευ σημασίας γι αυτό και δεν διεκδίκησε καμία από αυτές. Πρόσθεσε ότι για όλες τις θέσεις του προεδρείου η ψήφος θα είναι «λευκό», όχι γιατί υπάρχει κάποια αντίρρηση για τους συγκεκριμένους υποψήφιους, αλλά γιατί δεν γνωρίζει αν θα ακολουθήσουν μία πολιτική στάση αναβάθμισης του περιφερειακού συμβουλίου ή αντίθετα υποβάθμισής του σε διακοσμητικό όργανο. Αν η θητεία τους κριθεί ικανοποιητική, σημείωσε, δεν θα έχει καμία αντίρρηση να τους ψηφίσει στη σχετική ψηφοφορία που θα γίνει στο μέσο της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου.
Β. Για την Οικονομική επιτροπή:
Σημείωσε ότι ο Καλλικράτης επιβάλει ακόμα περισσότερη εκπροσώπηση της πλειοψηφίας, αφού στο περιφερειακό συμβούλιο η πλειοψηφία λαβαίνει το 60% των συμβούλων, ενώ στην Οικονομική επιτροπή λαβαίνει πάνω από το 70% (ο περιφερειάρχης και 4 σύμβουλοι της πλειοψηφίας και 2 σύμβουλοι μόλις της μειοψηφίας). Πρόσθεσε ότι η σημασία των θεμάτων που διαχειρίζεται η Οικονομική Επιτροπή είναι σημαντικότατη και γι αυτό πρότεινε: 1.  Να ενεργοποιείται συχνά και όποτε χρειάζεται η πρόνοια του Καλλικράτη για παραπομπή σημαντικών θεμάτων στο κυρίαρχο περιφερειακό συμβούλιο, 2. Να υπάρξει εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας στην Οικονομική επιτροπή και 3. Να καλούνται σε όλες τις συνεδριάσεις της όλα τα αναπληρωματικά μέλη με δικαίωμα λόγου.
Πρότεινε τις δύο θέσεις των τακτικών μελών που αναλογούν στη μειοψηφία να καταλάβουν ανά μία οι παρατάξεις «Αγώνας για τα νησιά μας»  και «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ τις αντίστοιχες θέσεις των αναπληρωτών να καταλάβουν οι άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης («Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» και «Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο»). Στη ψηφοφορία που ακολούθησε  ο Βασίλης Τεντόμας ψήφισε με βάση αυτή τη τοποθέτηση, ανεξάρτητα με το γεγονός ότι οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τη τοποθέτησή τους θέλησαν να αποκλείσουν τη παράταξή μας και τη παράταξη «Οικολογικός άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο» από το να εκπροσωπηθούν έστω και με αναπληρωματικά μέλη. (Για να είμαστε δίκαιοι, η παράταξη του κ. Βογιατζή στην επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του 2ου αναπληρωματικού της μειοψηφίας «διόρθωσε» τη στάση της αποσύροντας τις δικές της υποψηφιότητες με παράλληλη αποχή από τη ψηφοφορία).  .
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επέτρεψε στη παράταξή μας να εκπροσωπείται στην Οικονομική επιτροπή με τη θέση του 2ου αναπληρωματικού της μειοψηφίας, θέση που θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για τη προώθηση λύσεων στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα της περιοχής του Βόρειου Αιγαίου.

Μυτιλήνη 10/12/2010
Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    Πέραν των όσων αναφέρουμε στο συνημμένο Δελτίο Τύπου ενημερωτικά σημειώνουμε τα εξής:
    Έγινε προσπάθεια από μένα και τον Γιαννίρη (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ) για συνεννόηση με τον Κόρακα (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) ώστε να συμφωνήσει στη θέση μας να βγάλει η παράταξή του το ένα τακτικό μέλος της οικον. επιτροπής και εμείς τα δύο αναπληρωματικά.
    Μας αντιμετώπισε με έπαρση και τελείως αντιενωτικά. Με τη στάση του να προτείνει, μετά την εκλογή του ίδιου σαν τακτικού μέλους, και υποψηφιότητα για τα αναπληρωματικά από τη παράταξή του, θέλησε να μας αποκλείσει (πιο πολύ εμένα) από το να καταλάβουμε τη θέση των αναπληρωτών.
    Η δημόσια θέση του όμως ότι πρέπει το τακτικό μέλος της παράταξής του να το αναπληροί οπωσδήποτε αναπληρωματικό μόνο από τη δική του παράταξη, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τους περισσότερους περιφ. συμβούλους.
    Ο Βογιατζής (ΝΔ) , ίσως και για να ικανοποιήσει φιλοδοξίες συνεργατών του έπαιξε το χαρτί να κερδίσει και τα δύο τακτικά και τα δύο αναπληρωματικά, θέση που και αυτή δεν μπορούσε να «περάσει». Όταν, πριν την επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή του 2ου αναπληρωμ. είδε ότι δεν θα του έβγαινε να βγάλει κανένα από τους δύο αναπληρωματικούς του, κοίταξε να διορθώσει τη στάση του και στην ουσία να ευνοήσει τη δική μου εκλογή.
    Αποτελέσματα ψηφοφοριών (επί 40 παρόντων – ένας του Γιακαλή απών-άρρωστος)
    (για εκλογή αναπληρωματικών μελών οικον. επιτροπής που έχει σημασία)
    1η ψηφοφορία:
    ΒΟΥΝΑΤΣΗΣ (ΓΙΑΚΑΛΗΣ-ΠΑΣΟΚ)) 25
    ΜΕΡΟΥΣΗΣ (ΓΙΑΚΑΛΗΣ-ΠΑΣΟΚ)) 30
    ΜΑΡΚΟΥ (ΓΙΑΚΑΛΗΣ-ΠΑΣΟΚ)) 27
    ΒΑΡΕΛΤΖΗΣ (ΓΙΑΚΑΛΗΣ-ΠΑΣΟΚ)) 27
    ΜΕΛΙΤΖΑΝΗΣ (ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ-ΝΔ) 16
    ΠΑΝΟΥΣΟΣ (ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ-ΝΔ) 13
    ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ (ΚΟΡΑΚΑΣ-ΚΚΕ) 4
    ΤΕΝΤΟΜΑΣ 18
    ΓΙΑΝΝΙΡΗΣ (ΟΙΚΟΛΟΟΓΟΙ) 25

    Στα πηγαδάκια οι της Λαικής Συσπείρωσης απόδιδαν τους 18 σταυρούς μου στη «συνεργασία» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ….

    Μετά τη πρώτη ψηφοφορία εκλέχτηκαν οι 4 αναπλ. του Γιακαλή και ο Γιαννίρης πού πήραν το 50% +1 και θα έπρεπε να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ όλων των υπολοίπων και όποιος έβγαινε πρώτος καταλάβανε τη 2η θέση του αναπληρωματικού.
    Με την αλλαγή στάσης του Βογιατζή και την απόσυρση των δικών του υποψηφίων έγινε η επαναληπτική μόνο μεταξύ εμένα και της Στεφανάκη (ΚΟΡΑΚΑΣ).
    Ψήφισαν 29 και απείχαν οι 11 του Βογιατζή.
    Πήρα 15 (εγώ, -Γιαννίρης και 13 από Γιακαλή)
    Η Στεφανάκη 7 (3 δικές της και 4 από Γιακαλή) και 7 λευκά από Γιακαλή.

    Στα πηγαδάκια πάλι οι της Λαικής Συσπείρωσης απόδιδαν τη στάση του Βογιατζή σαν ένδειξη ευνοϊκής στάσης στον ΣΥΡΙΖΑ ……

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ….. ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.
    (ΣΕ “OF THE RECORD” ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ TO AΠΟΚΛΕΙΣΕ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΛΑΘΟΣ ΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή