Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη πρόταση κατάργησης του ειδικού καθεστώτος      μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

Με αφορμή τη πρόσφατη έκθεση των ελεγκτών της Τρόϊκα, με την οποία προτείνεται  στη κυβέρνηση, ανάμεσα στα άλλα, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, που ισχύει στα νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό», περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Βασίλης Τεντόμας, έκανε το παρακάτω σχόλιο:
«Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι  τα νησιά του  Βόρειου Αιγαίου έχουν πάψει πια να είναι μια από τις πιο προβληματικές περιφέρειες της Ε.Ε., με χαμηλούς δείκτες  ανάπτυξης, με αρκετά υψηλούς δείκτες ανεργίας, με χειμαζόμενο τον αγροτικό τομέα, με μεγάλα προβλήματα στην επικοινωνία και μεταφορά προσώπων και προϊόντων από και προς τη περιοχή μας, που αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος ζωής των κατοίκων της και καθιστούν προβληματική τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 Αν ο κ. Γ. Παπανδρέου θεωρεί ότι έπαψε πλέον η περιοχή του Βόρειου Αιγαίου να είναι παραμεθόρια ζώνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τη δυσμενή σύνθεση του πληθυσμού, τη δυσκολία συγκράτησης της νεολαίας στο τόπο που γεννήθηκε και ως προς το ισχύον αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα.
Αν οι κρατούντες πιστεύουν ότι και μετά την εφαρμογή του Μνημονίου οι κάτοικοι των νησιών έχουν και άλλα περιθώρια συρρίκνωσης του βιοτικού τους επιπέδου.
Αν πιστεύουν όλα αυτά, αν δηλαδή με λίγα λόγια δεν έχουν καμία επαφή με τη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι ο βορειοπελαγίτες και κυρίως τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, που κύρια αφορά το ύψος του ΦΠΑ στη καθημερινή τους μάχη για τον επιούσιο, έ  τότε ας «συμμορφωθούν με τις υποδείξεις» και αφαιρέσουν από τα νησιά μας το μοναδικό οικονομικό μέτρο που πάρθηκε διαχρονικά σε ένδειξη αναγνώρισης της προβληματικότητας της νησιωτικής και παραμεθόριας περιοχής μας.
Ας μη χρησιμοποιήσουν όμως ξανά τη πολυχρησιμοποιημένη «πιπίλα» της νησιωτικότητας, του μεταφορικού ισοδύναμου και όλα τα άλλα ωραία, ηχηρά και μέχρι σήμερα ανέξοδα και άνευ αντικρίσματος.
Αν όμως κάνουν κάτι τέτοιο, να γνωρίζουν αυτοί που θα το αποφασίσουν, ότι ταυτόχρονα  θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στα νησιά μας και μια τέτοια πρόταση θα κάνουμε σαν περιφερειακή παράταξη στο περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.
Τέλος καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές των νομών του Βορείου Αιγαίου να δεσμευτούν ότι θα αντιταχθούν έμπρακτα σε ενδεχόμενη τέτοια αρνητική εξέλιξη παραιτούμενοι από τη βουλευτική τους ιδιότητα.


Μυτιλήνη 22/12/2010
Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου