Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Βιογραφικά


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΝΤΟΜΑ : Υποψήφιος Περιφερειάρχης

 Γεννήθηκε το 1951 στην Ακαδημία Πλάτωνος (Αθήνα), όπου και πέρασε τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια.
 Το 1969 πέτυχε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών  του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου απ΄ όπου πήρε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού το καλοκαίρι του 1974.
Αμέσως μετά στρατεύθηκε και το 1976 εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη.
Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε την κοινωνική λειτουργό Μαρία Ζερβού, κόρη του επί σειρά ετών πρόεδρου της κοινότητας Μανταμάδου Σταύρου Ζερβού και έχει δύο κόρες.
Διατηρεί Τεχνικό Γραφείο, ασχολούμενος με μελέτες και επιβλέψεις  ιδιωτικών έργων  καθώς και με μελέτες δημόσιων έργων.
Διατέλεσε δημ. σύμβουλος Μυτιλήνης στην τελευταία τετραετία του αείμνηστου δάσκαλου  Απ. Αποστόλου (1979-1982) και στη συνέχεια δημ. σύμβουλος για δύο τετραετίες με δήμαρχο τον Στρατή Πάλλη. Την διετία 1989-1990 έγινε αντιδήμαρχος επί των τεχνικών έργων.
Ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Δημοτικού Κέντρου Νεότητας του Δήμου Μυτιλήνης καθώς και της Δημοτικής Χορωδίας Μυτιλήνης του Νίκου Μυρογιάννη.
Ανάπτυξε συνδικαλιστική δράση στον χώρο των τεχνικών και διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (1997-2000 , 2001-2003 & 2006-2009).
Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου από την ίδρυσή του (1997) και δραστηριοποιείται σε θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος μέσα από τη σχετική Επιτροπή του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου.
Επίσης είναι μέλος του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α. Μυτιλήνης σαν εκπρόσωπος του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου.
Στις προηγούμενες  νομαρχιακές εκλογές ήταν επικεφαλής της Νομαρχιακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Έχει ρεζέρβα τ΄ όνειρο» και ενώ δεν εκλέχτηκε νομ. σύμβουλος ανέπτυξε πλούσια δράση πάνω στα τοπικά  προβλήματα (δρόμος Αγριλιάς, νότια παράκαμψη Μυτιλήνης, λειτουργία τυροκομείων, Κτηματολόγιο κλπ) , τα οποία όχι  μόνο ανέδειξε αλλά και συνέβαλε στη θετική εξέλιξή τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου