Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙΣΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ένα κύκλο ανατιμήσεων των τιμολογίων της ΔΕΗ με τσουχτερές αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο που φτάνουν μέχρι και 14% από 1.1.2011.

Όταν βλέπουμε η πολυδιαφημιζόμενη «απελευθέρωση» της αγοράς, που δήθεν θα φέρει μείωση τιμών, στη συγκεκριμένη περίπτωση να φέρνει αντίθετα αυξήσεις, αφού τελικά περνάει αυτό που θέλουν οι ιδιώτες της ενέργειας, που καλοβλέπουν μονάδες της ΔΕΗ και επιδιώκουν πρόσβαση σε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα.

Όταν τα νέα τιμολόγια έχουν καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά, με αύξηση τιμών στις χαμηλές καταναλώσεις που επιβαρύνουν τα φτωχά στρώματα και μείωση τιμών στις μεγάλες καταναλώσεις που αφορούν στα πλούσια νοικοκυριά.

Όταν όλα αυτά γίνονται σε μια ανθηρή και όχι «προβληματική» ΔΕΚΟ, όπως είναι η ΔΕΗ, που αναδεικνύεται  η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του 2009 –πάνω από 1,5 δις κατά την ICAP.

Όταν είναι γνωστό ότι στα μη διασυνδεδεμένα νησιά το κόστος της κιλοβατώρας είναι ήδη μεγαλύτερο από την τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές, βάσει της πάγια εφαρμοζόμενης μέχρι τώρα πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων για κοινωνικούς λόγους, μίας πολιτικής που με τη λογική του Μνημονίου είναι πλέον απαγορευτική.

Και όταν αυτές οι ανατιμήσεις ανακοινώνονται στη μέση της προεκλογικής περιόδου, που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι θέλει να δείξει το «καλό» πρόσωπό της.

΄Ε τότε καταλαβαίνουμε όλοι τι μας περιμένει μετά τις εκλογές.

Γι αυτό  και  είναι αδήριτη  ανάγκη οι κάτοικοι των νησιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη ψήφο τους στις 7 Νοέμβρη να «μαυρίσουν» τους φανερούς και κρυφούς απολογητές του Μνημονίου και να καταδικάσουν έτσι τη πολιτική αυτή, που εξουθενώνει τα φτωχότερα νοικοκυριά και βάζει νάρκη στα  θεμέλια της ανάπτυξης.


Μυτιλήνη 8/10/2010
από το γραφείο τύπου του συνδυασμού
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου