Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη στη Συκαμιά
Το Σάββατο 20-11-2010 αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης, «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» με επικεφαλής τον νεοεκλεγέντα περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τεντόμα επισκέφθηκε τη Συκαμιά.
Στα γραφεία της πρώην κοινότητας συναντήθηκε με τα ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Συκαμιάς και του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του δημ. σχολείου του χωριού και έγινε συζήτηση γύρω από τις δραστηριότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Εκ μέρους του Συλλόγου, Γυναικών Συκαμιάς μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη οργάνωσης και ανάδειξης του πλούσιου σε εκθέματα λαογραφικού Μουσείου Σκαμνιάς, του οποίου έχουν τη φροντίδα.
Οι εκπρόσωποι των γονέων των παιδιών του δημ. σχολείου εκφράσανε την αγωνία τους για την οικονομική ασφυξία, που φτάνει στην αδυναμία πληρωμής των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών του σχολείου (πληρωμή συνοδού μαθητών, εξόφληση προμηθευτών αναλωσίμων καθαριότητας κλπ).
Κατόπιν έγινε επίσκεψη και συζήτηση στα καφενεία του χωριού, όπου για άλλη μια φορά εκφράστηκε η αγωνία των ελαιοπαραγωγών για την απαράδεκτα χαμηλή τιμή του λαδιού που καθιστά τελείως ασύμφορη την ελαιοσυλλογή.
Εκ μέρους της αντιπροσωπεία της παράταξης  «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» δόθηκε η υπόσχεση ότι θα φροντίσει με συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση λύσεων στα θέματα που έθεσαν οι σύλλογοι, καθώς και ότι μόνιμο μέλημά της στο νέο περιφερειακό συμβούλιο θα είναι βελτίωση της θέσης του αγροτικού κόσμου, που συνθλίβεται από τις πολιτικές της τρόϊκας, που πειθήνια εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
            Οι επισκέψεις της παράταξης θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα με συστηματικό τρόπο και σε άλλες περιοχές, στα πλαίσια της ενημέρωσης και προετοιμασίας των δράσεών της στο περιφερειακό συμβούλιο με τη καινούργια χρονιά.


Μυτιλήνη 22/11/2010
Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου