Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Κόρης…το Λιμάνι.
Χίος, ο τόπος που τρέφεται από τις χίμαιρες. Στη γαλλική αυτή έκφραση, προσαρμοσμένη στις τοπικές συνθήκες, παραπέμπει η υπόθεση της κατασκευής του νέου λιμανιού στο Κοντάρι όπως διαφαίνεται να εξελίσσεται, ύστερα μάλιστα και από τις απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.
«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» απάντησαν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης δίνοντας στην ουσία το πράσινο φως για ένα έργο που δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει και το οποίο θα προσθέσει το όνομα του σε μια σειρά άλλων ημιτελών έργων στο Νομό μας, φαλκιδεύοντας την όποια τοπική αναπτυξιακή προοπτική, διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα, καταστρέφοντας έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες υγροβιότοπους, προκαλώντας τη υπομονή και τη νοημοσύνη όλων εκείνων που πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο.
Τι κι αν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με έγγραφό της ρητά αναφέρει και επεξηγεί το ανέφικτο του όλου εγχειρήματος κατασκευής λιμανιού στη συγκεκριμένη περιοχή δίπλα ακριβώς στο Αεροδρόμιο;
Τίποτα δε διδάχτηκαν οι τοπικοί άρχοντες από το φιάσκο της επέκτασης του αεροδρομίου μέσα στην Πόλη όλα αυτά τα χρόνια και μία καινούργια χίμαιρα αναδύθηκε στα νερά του κόλπου του Κονταριού, η νέα μεγάλη ιδέα το Λιμάνι.
Τι κι αν η πραγματικότητα δε συνηγορεί… Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Τι κι αν η σκοπιμότητα του έργου δεν απαντιέται από κανέναν. Τι κι αν ο τρόπος κατασκευής του έργου ευθέως αμφισβητείται από τους ντόπιους μηχανικούς. Το φράγμα στης Κόρης το Γεφύρι, το Νοσοκομείο και η Μαρίνα δεν τους δίδαξε τίποτε.
Η συνέχιση στη ρότα της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα των πρόσφατα εκλεγμένων αιρετών μας αρχόντων.
Στο μεταξύ η Χίος και οι ανάγκες των πολιτών της μπορεί να περιμένουν. Η μάστιγα της ανεργίας μπορεί να συνεχίσει να εξοστρακίζει τα νιάτα της. Ο ορθολογισμός στην πυρά. Το κυνήγι της νέας χίμαιρας μόλις άρχισε. Της Κόρης…το Λιμάνι οσονούπω ολοκληρώνεται…

Χίος 26/11/2010
Για τη περιφερειακή παράταξη
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Αλέκος Γαϊτάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου