Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποτίμηση περιφερειακών εκλογών στο Βόρειο Αιγαίο
Οι πολίτες των νησιών του Βόρειου Αιγαίου με τη ψήφο τους στις 7 Νοέμβρη έδωσαν τη δυνατότητα στην παράταξή μας «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» να εκπροσωπείται στο πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής μας μαζί με όλους τους φίλους της παράταξης έδωσαν σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα όλες τους τις δυνάμεις σε μια άνιση μάχη και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, απέναντι σε παντοδύναμους οικονομικά αλλά και λόγω της μέχρι σήμερα θεσμικής τους θέσης αντιπάλους.
Με το ίδιο πείσμα, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πάντα με συλλογικότητα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τη προσπάθειά μας ώστε να ακουστεί δυνατή η φωνή όλων των συμπολιτών μας, αυτών που δεν μπορούν ή δεν τολμούν να φωνάξουν και να διεκδικήσουν το δίκιο τους.
Θα συνδυάσουμε τον διεκδικητικό αγώνα, εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου, με τη μελέτη και προβολή θετικών προτάσεων στη κατεύθυνση δημοκρατικής διεύρυνσης και λειτουργίας της πρώτης αιρετής περιφέρειας και με στόχο φιλολαϊκές λύσεις των μεγάλων κοινωνικών, οικονομικών και αναπτυξιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας, κόντρα στον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.
Η δουλειά μας και τα αποτελέσματά της, στην προηγούμενη τετραετία, όντας εκτός των οργάνων της Ν.Α., είναι εγγύηση ότι τώρα, με πολύ μεγαλύτερες θεσμικές δυνατότητες, θα πετύχουμε πολύ περισσότερα, «μαζί με τους πολίτες» και πάντα «κόντρα στον καιρό», επιδιώκοντας παράλληλα τη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις του ευρύτερου αριστερού και οικολογικού χώρου.
Στο επόμενο διάστημα η παράταξη θα συγκροτηθεί περιφερειακά αλλά και κατά τομέα δουλειάς, ώστε να βρίσκεται σε θέση μάχης με την καινούργια χρονιά.
Σχετικά με τη στάση της παράταξής μας τη δεύτερη Κυριακή, επαναλαμβάνουμε αυτό που είχαμε πει και προεκλογικά, ότι δηλαδή είναι θέμα προσωπικής ευθύνης του καθενός συμπολίτη και της καθεμιάς συμπολίτισσάς μας, που τάχθηκε με τη παράταξή μας στις 7 Νοέμβρη, να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στους κ.κ. Βογιατζή και Γιακαλή, για τους οποίους έτσι κι αλλιώς έχουμε εκφράσει την αρνητική εκτίμησή μας σε σχέση με τη μέχρι σήμερα ενασχόλησή τους με τα κοινά αλλά και ως προς τη θετική τους στάση απέναντι στον Καλλικράτη και στη πολιτική του Μνημονίου.
Μυτιλήνη 9/11/2010
Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου