Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο κ. Σηφουνάκης και το κινητό που …. φτιάχνει τοπογραφικά.


Σερφάροντας σήμερα στο internet / YouTube έπεσα πάνω σε μια συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, (πριν 4-5 ημέρες) με θέμαι το σχέδιο νόμου για τη «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ κλπ κλπ».
Σ’ αυτή τη συζήτηση, ο βουλευτής της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης σε κάποια στιγμή ζήτησε από τον παριστάμενο (και αρμόδιο) αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ Νικ. Σηφουνάκη να διευκρινίσει αν αληθεύει αυτό που λέγεται ότι δηλ. οι πολίτες επιβαρύνονται από 300 έως 3000 ευρώ για τα τοπογραφικά, που πλέον επιβάλλεται από νομοθετική διάταξη του ΥΠΕΚΑ να εκπονούνται στο εξαρτημένο σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ ΄87.
Η απάντηση του κ. υπουργού ήταν η ακόλουθη:
«Σήμερα, εφόσον ξέρεις, με ένα κινητό, μπορείς να προσδιορίσεις ένα τοπογραφικό και με συντεταγμένες και να το πας στον πελάτη.... και γιατί από 300 ευρώ, μπορεί και από 100 ευρώ…..».
Αν ο κ. Σηφουνάκης έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις μηχανικού (όντας αρχιτέκτονας) και στοιχειώδη επαφή με τη κοινωνία η απάντησή του αυτή δεν ήταν παρά μια συνειδητά ψευδής απάντηση.
Αν όμως πραγματικά δεν γνωρίζει τις απαιτήσεις ενός τοπογραφικού στο σύστημα ΕΓΣΑ ΄87 (εξοπλισμός μηχανημάτων και προγραμμάτων Η/Υ αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ), τότε είναι άσχετος και ως εκ τούτου επικίνδυνος στο να χειρίζεται υποθέσεις τόσο σημαντικές για την ανάπτυξη του τόπου, όπως αυτές που χειρίζεται το ΥΠΕΚΑ.
Αν με ρωτήσετε προσωπικά, καταλήγω στο δεύτερο ενδεχόμενο.
Έτσι άλλωστε δικαιολογείται το γεγονός ότι τόσα χρόνια που υπάρχει στη Λέσβο το Τοπικό Τμήμα του ΤΕΕ και όσα χρόνια είναι κυβερνητικός βουλευτής και υπουργός, ποτέ δεν δέχτηκε ούτε τόλμησε να προκαλέσει δημόσια συζήτηση με το ΤΕΕ και τους μηχανικούς του νησιού για τα προβλήματα που τους απασχολούν, τα περισσότερα των οποίων οφείλονται σε πρωτοβουλίες και αποφάσεις του ίδιου, προτιμώντας τους ασφαλείς μονολόγους στα τοπικά ΜΜΕ.

Μυτιλήνη 3/2/2012
Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου