Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Α. Γιακαλή

25/11/2011

ΘΕΜΑ:    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Α΄& Β΄ΟΤΑ.

            Σύμφωνα με την Αριθ.Πρωτ.: οικ. 48456/22-11-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που σας επισυνάπτω, οι πρωτοβάθμιοι και δευτεροβάθμιοι ΟΤΑ καλούνται να συμμορφωθούν άμεσα με την υπ’ αριθμ. ΔΟΑ/Φ.14/1/οικ. 21732/31-10-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δηλ. να ενημερώσουν για τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεών των οργανισμών τους ώστε κατόπιν το υπουργείο να προβεί στη κατάργησή τους.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης :

  • Υπάρχουν και πόσες κενές οργανικές θέσεις στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου;
  • Αν υπάρχουν, πώς σκέπτεται να αντιδράσει στη παραπάνω κυβερνητική εντολή;

Από τη πλευρά της παράταξής μας, με το δεδομένο ότι οι οργανισμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως και των άλλων περιφερειών της χώρας, έχουν ήδη συνταχθεί με πολλή «οικονομία» και φειδώ και μέσα στα πλαίσια των περιοριστικών πολιτικών του Μνημονίου, θεωρούμε ότι η απάντηση της Περιφέρειας στη παραπάνω εγκύκλιο πρέπει να είναι αρνητική, ότι δηλ. δεν γίνεται δεκτή η κατάργηση, αλλά ότι αντίθετα απαιτούμε την άμεση πλήρωση των τυχόν κενών οργανικών θέσεων.
Στη περίπτωση που η άποψη της περιφερειακής αρχής είναι διαφορετική θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η έκτακτη σύγκλιση του περιφ. συμβουλίου, ώστε το θέμα να συζητηθεί στο κυρίαρχο πολιτικό όργανο της περιφέρειας και εκεί να παρθούν οι όποιες αποφάσεις και να αναληφθούν οι αντίστοιχες πολιτικές ευθύνες.

                                                         Με τιμή και εκτίμηση
Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου