Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συμπληρώθηκαν 38 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του 1973.
Όμως είναι η πρώτη φορά που τα συνθήματα και τα αιτήματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου είναι τόσο επίκαιρα, όχι μόνο με τη μεταφορική άλλα και με τη κυριολεκτική έννοια.
Σε όλες τις πλατείες και τους δρόμους της χώρας το σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία - η Χούντα δεν τελείωσε το ´73" αντιλαλεί και εκφράζει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα συναισθήματα του λαού μας για τη σημερινή πολιτικο-οικονομική κατάσταση.
Το "ψωμί" λείπει σήμερα από πολλά σπιτικά και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών στα σχολεία που λιποθυμούν από τη στέρηση τροφής.
Η "Παιδεία" γίνεται πλέον είδος πολυτελείας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενώ το ακαδημαϊκό άσυλο για πρώτη φορά δοκιμάζεται στη πράξη σαν «εκτός νόμου».
Τέλος η "ελευθερία", η εθνική κυριαρχία και η δημοκρατία έχουν τεθει πλέον στη κλίνη του Προκρούστη, γυρίζοντας τη χώρα μας στη δεκαετία του 1950.
Το " κερασάκι στη τούρτα" υπήρξε η τελευταία πολιτική εξέλιξη με τη τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και με τη κατάληψη υπουργικών θώκων από υμνητές του δικτάτορα Μεταξά και του Παπαδόπουλου.
Είναι λοιπόν φανερό ότι ο φετινός γιορτασμός του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να μην αποκτήσει τη σφραγίδα και το στίγμα αυτής της πολιτικής συγκυρίας.
Με την έννοια αυτή η περιφερειακή μας παράταξη "Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό" δηλώνει ότι αδυνατεί να συμμετάσχει στη "θεσμική" εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στη προτομή του συμπατριώτη μας, νεκρού του Πολυτεχνείου, που οργανώνεται - όπως κάθε χρόνο- με ευθύνη του Δήμου.
Ζητούμε πραγματικά συγγνώμη από την αδελφή του Μιχάλη Μυρογιάννη, αλλά δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια εκδήλωση, όπου θεσμικά θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της επίσημης κυβέρνησης (άσχετο αν δεν θα το τολμήσει να τη χρησιμοποιήσει) ένα φασιστοειδές, που οι  σκοπιμότητες του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου της χώρας (και όχι μόνο) το ανέδειξαν υπουργό, με τις ευλογίες και υπό τα χειροκροτήματα της ηγεσίας του "μεγάλου" "δημοκρατικού" και "σοσιαλιστικού" κόμματος της χώρας μας.
Θα συμμετέχουμε όμως στις αγωνιστικές εκδηλώσεις, που οργανώνονται από τους τοπικούς μαζικούς φορείς, όπου το νόημα του Πολυτεχνείου θα δένεται με το σύγχρονο σύνθημα "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ".


Μυτιλήνη 16/11/2011
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου