Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Σχετικά με τη συζήτηση και έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τεντόμας, επικεφαλής και εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξής μας, έκανε τη παρακάτω δήλωση:
«Η παράταξή μας ήταν η μόνη που έγκαιρα απέστειλε στον Πρόεδρο του Π.Σ. συγκεκριμένες προτάσεις για τροποποιήσεις και προσθήκες, κατ’ άρθρο, πάνω στο σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας του σώματος, με στόχο την αναβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την ενίσχυση του λαϊκού και κοινωνικού ελέγχου και την ενθάρρυνση και διευκόλυνση της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων στις συνεδριάσεις, πιστεύοντας στην αρχή «δημοκρατία και διαφάνεια παντού».
Τελικά, με εισήγηση του προέδρου, έγιναν δεκτές ελάχιστες από τις αλλαγές που προτείναμε εμείς και καμία από τις προτάσεις που πρότειναν άλλες παρατάξεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου δε θέλησε να μπει στη «περιπέτεια» της δημοκρατίας και ταμπουρώθηκε πίσω από το αντιδημοκρατικό σχέδιο Κανονισμού της φιλοκυβερνητικής Ένωσης Περιφερειαρχών, που κατοχυρώνει τη πλήρη κυριαρχία περιφερειάρχη και πλειοψηφίας στον τρόπο συζήτησης και λήψης των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και περιορίζει τις «ενοχλητικές» φωνές των μικρότερων παρατάξεων.
Δεν δέχτηκε ούτε τη πρότασή μας, που υποστηρίχτηκε και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, για δυνατότητα παρέμβασης στις συνεδριάσεις του σώματος των εκπροσώπων όποιας ή όσων περιφ. παρατάξεων -με ευθύνη του αντιαναλογικού εκλογικού συστήματος- δεν εξέλεξαν περιφ. σύμβουλο (εν προκειμένω η παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ»)..
Κι αυτό παρά το ότι, η αντίστοιχη τακτική της νομαρχιακής αρχής Βογιατζή να δώσει αυτό το δικαίωμα στον εκπρόσωπο της παράταξης «Έχει ρεζέρβα τ΄ όνειρο», που δεν διέθετε εκπροσώπηση στο νομ. συμβούλιο Λέσβου, δεν είχε δημιουργήσει –το αντίθετο μάλιστα- κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του οργάνου τη περασμένη 4ετία.
Μετά από όλα αυτά δεν μπορούσαμε παρά να δώσουμε αρνητική ψηφο.»

Μυτιλήνη  30/3/2011
Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου