Τρίτη 28 Μαΐου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Β. Τεντόμα σχετικά με τις συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ.

Σχετικά με την απόφαση για κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού Χίου και Σάμου που μεταφέρονται αντίστοιχα σε Μυτιλήνη και Σύρο, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασίλης Τεντόμας έκανε τη παρακάτω δήλωση:

«Πρώτο βήμα ήταν η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Μήθυμνας που πήγε Καλλονή, κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Πλωμαρίου που πήγε Μυτιλήνη, κατάργηση Καρλοβασίου που πήγε Σάμο.
Δεύτερο βήμα η κατάργηση της ενοποιημένης Δ.Ο.Υ. Καλλονής- Μήθυμνας που πήγε Μυτιλήνη, προσωρινή ( μέχρι 17/6) αναστολή κατάργησης Δ.Ο.Υ. Λήμνου και Ικαρίας που μεταφέρονται αντίστοιχα σε Μυτιλήνη και Σάμο.
Τρίτο βήμα τώρα η κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού Χίου και Σάμου που μεταφέρονται αντίστοιχα σε Μυτιλήνη και Σύρο.
Ας είμαστε σαφείς και κυρίως ειλικρινείς. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει βάλει στόχο τη πλήρη αποδιοργάνωση των κρατικών φοροελεγκτικών υπηρεσιών, τη συγκέντρωσή τους σε λίγες Δ.Ο.Υ. στο κέντρο και σε δεύτερη φάση την εκχώρησή τους σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες των αντικειμένων «ουσίας», δηλ. του Ελέγχου, Βεβαίωσης και Είσπραξης Εσόδων. Ήδη καταργούνται οι ταμειακές υπηρεσίες των Δ.Ο.Υ. και οι εισπράξεις θα γίνονται μέσω τραπεζών.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, πρώτο,  απολύσεις υπαλλήλων οικον. υπηρεσιών μέσω κατάργησης θέσεων και μέσω επαχθών, μη αποδεκτών λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, μετακινήσεων σε άλλα νησιά. (Ήδη σήμερα , κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας Σαμιωτών φορέων και της βουλευτή Σάμου στον Γ. Γ. του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων, εν όψει της σύνταξης του νέου οργανογράμματος του υπουργείου του).
Δεύτερο, συχνές μετακινήσεις λογιστών, εμπόρων, αγροτών, ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, ανέργων από τα διάφορα νησιά σε Μυτιλήνη και Σύρο σήμερα και όπου αλλού μακρύτερα στο μέλλον, με ό,τι αυτό σημαίνει σε ταλαιπωρία, απώλεια εργάσιμου χρόνου, οικον. Επιβάρυνση κλπ.
Τρίτο, και λόγω όλων των παραπάνω, αντικειμενική αδυναμία των οικονομικά αδύναμων να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους απέναντι στη φορολογική λαίλαπα και αντίθετα, κεντρική «καθοδήγηση» και «επιτήρηση» των οικον. υπηρεσιών για επιλεκτικούς ελέγχους και επιλεκτικούς «μη ελέγχους», ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές σκοπιμότητες και τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών.
Και επειδή σήμερα στο περιφ. συμβούλιο συζητήθηκε το αίτημα του δήμου και φορέων της Ικαρίας για σύσταση Πύλης Εισόδου στο νησί, θα ήθελα να κάνω τη πρόβλεψη ότι καμία Πύλη Εισόδου δεν θα συσταθεί τελικά, ούτε στο Πλωμάρι, ούτε στη Πέτρα, ούτε αλλού, αφού η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών κινείται στη κατεύθυνση κατάργησης υπηρεσιών και όχι βέβαια σύστασης νέων.
Και οι «πολιτευτάδες» του νησιού μας, ενώ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, έχουν πάρει εργολαβικά το θέμα, έτοιμοι όμως από τώρα να δηλώσουν στο τέλος «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά ας όψεται ο Στουρνάρας….».



Μυτιλήνη 28-5-2013
Από το γραφείου τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου