Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Κα τα τη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας,  κατά τη συζήτηση του προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων, είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Η Λέσβος δυστυχώς εμφανίζει μια θλιβερή ιδιαιτερότητα μέσα στον ελλαδικό χώρο, όταν είναι η μόνη περιοχή που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αύξηση των τροχαίων, σε αντίθεση με όλη την άλλη Ελλάδα, όπου έχουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη μείωση.
Η οικονομική κρίση, από τη μια μεριά συντελεί στην άμβλυνση του προβλήματος (μαζική παράδοση πινακίδων και μείωση κυκλοφορούντων οχημάτων, συμμόρφωση με τον ΚΟΚ λόγω αδυναμίας πληρωμής των προστίμων) από την άλλη όμως το επιτείνει με τη παρατηρούμενη πλημμελή συντήρηση των αυτοκινήτων και τη μειωμένη προσοχή των οδηγών, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.
Άρα το περιφερειακό συμβούλιο, έστω και τώρα πρέπει να σκύψει με σοβαρότητα στο πρόβλημα και στους τρόπους μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων.
Συμφωνούμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γουγούλα και με όλες τις προτάσεις που αυτή περιέχει.
Θεωρούμε όμως ότι το βασικό είναι να υπάρξει από δω και πέρα συνέχεια και συνέπεια στην εφαρμογή των όσων αποφασιστούν και να μη ξεχαστούν όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα θλιβερά τροχαία που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στη Λέσβο.
Γιατί –κακά τα ψέματα- η σημερινή συζήτηση δεν θα γινόταν αν ένας συμπολίτης μας, ο Δημ. Καμενής, δεν πρόβαινε στη συμβολική κίνηση απεργίας πείνας μέσα στα γραφεία της περιφέρειας, στη προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει κάθε υπεύθυνο για το πρόβλημα.
Η συνέχιση της συστηματική καταγραφής των τροχαίων στη Λέσβο και η επέκταση του «συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών» και στα άλλα νησιά της περιφέρειας πρέπει να συνοδεύεται  -για να πιάσει τόπο- με τη συνεχή αξιολόγηση και  αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώνονται, που στη συνέχεια να μετουσιώνονται σε συγκεκριμένα έργα.
Θεωρούμε ότι οι προτεινόμενες «επιτροπές οδικής ασφάλειας» πρέπει να συγκροτηθούν και στα πέντε μεγάλα νησιά της περιφέρειας και όχι τρεις στους αντίστοιχους νομούς. Στο έργο αυτών των επιτροπών κυρίαρχο λόγο κα ευθύνη θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχουν οι αντίστοιχοι δήμοι, που εκ των πραγμάτων είναι πιο κοντά στο πρόβλημα και στον πολίτη».
 
Μυτιλήνη  25/1/2012
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου