Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κα τα τη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, είπε μεταξύ των άλλων τα εξης:

«Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, από ένα καθαρά θέμα της εκπαίδευσης και του Υπουργείου Παιδείας, έχει καταντήσει να εξαρτάται από μια σειρά εξωσχολικών παραγόντων.
Το μπαλάκι ξεκίνησε από τη Περιφέρεια, πετάχτηκε στον δήμο Λέσβου, ξαναγύρισε πίσω, πήγε στους λεωφορειούχους, μετά στους πρατηριούχους και τώρα, με τη πρόταση του κ. περιφερειάρχη, πάει στις εταιρείες καυσίμων.
Σήμερα θα έχουμε την «άλφα» εξέλιξη και αύριο τη «βήτα» και στα παιδιά, που ανατρέπεται ο κάθε σχολικός προγραμματισμός τους, θα εμπεδώνεται το συναίσθημα ότι η κοινωνία, η υπεύθυνη πολιτεία,  δεν θέλει τη μόρφωση και τη προκοπή τους.
Σαν περιφερειακή παράταξη «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό», μαζί με τον «Οικολογικό άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο» και τη δημ. παράταξη του δήμου Λέσβου «Αλλαγή πορείας» κάναμε κοινή δήλωση για το θέμα, όπου συνειδητά δεν σταθήκαμε καθόλου σε διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέματα, παρά μόνο στην ουσία, ότι το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα και οριστικά.
Πρέπει - να το πούμε λαϊκά – να «κόψουμε το λαιμό μας» για να βρεθεί λύση.
Από τη πλευρά μας δεν συμφωνούμε με τρόπους αντίδρασης όπως γενικά το κλείσιμο των υπηρεσιών της περιφέρειας, όπου οι μεν υπάλληλοι πάνε στις ελιές τους και οι συμπολίτες μας που θέλουν να εξυπηρετηθούν να βρίσκουν «τοίχο - πόρτα».
Έτσι κάνουμε τη πρόταση, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, η περιφέρεια να κάνει μια συμβολική όσο και ουσιαστική ενέργεια και όλα τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί της περιφέρειας να σταλούν στα χωριά, στη μεταφορά των μαθητών, απέχοντας από οποιαδήποτε υπηρεσιακή ασχολία, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται (μη εκτέλεση επιβλέψεων έργων κλπ). Έτσι μόνο θα δουν έμπρακτα, μαθητές και γονείς τη περιφέρεια δίπλα τους και το υπεύθυνο υπουργείο θα καταλάβει ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση και ότι δεν αστειευόμαστε.
Τέλος, η πρόταση της πλειοψηφίας, που ανακατεύει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με τη μεταφόρτωση των καυσίμων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, εκτός από αποπροσανατολιστική είναι και ανεύθυνη. Γιατί η μεταφόρτωση καυσίμων είναι επικίνδυνη, έτσι και αλλιώς, είτε υπάρξει συμφωνία με τις εταιρείες για τα καύσιμα του ΚΤΕΛ είτε όχι’

Μυτιλήνη  25/1/2012
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου