Σάββατο 16 Απριλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣ. ΤΕΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ:      «ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ                                                ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ»

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασίλης Τεντόμας παραβρέθηκε στη πρώτη μέρα των εργασιών της διημερίδας που συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Λιμενικών Έργων του ΕΜΠ, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου στο Επιμελητήριο Λέσβου (15 & 16 Απριλίου 2011) με θέμα: «ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ                                                ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ».
Στον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων ανάφερε:
«Σε οικονομίες σαν τη δική μας, περιορισμένες χωρικά και με πολλά προβλήματα, η προσέλκυση και διευκόλυνση δραστηριοτήτων, όπως αυτή του τουρισμού κρουαζίερας, είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και επιβεβλημένη.
Αρκεί να θέτουμε τη συμβολή της κρουαζιέρας στη τοπική οικονομία στις πραγματικές της διαστάσεις και όχι να θεωρούμε ότι θα είναι αυτή που θα λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα.
Αρκεί τα όποια έργα για την εξυπηρέτησή της να εναρμονίζονται με το περιβάλλον, να υπηρετούν την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου και να μη γίνονται σε βάρος άλλων έργων εξίσου ή περισσότερο αναγκαίων.
Αρκεί η προσπάθεια για τη βέλτιστη αξιοποίησή της να μη καταλήγει στη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις συναφείς με τον τουριστικό κλάδο δραστηριότητες.
Αρκεί –προκειμένου να προσελκύσουμε επισκέπτες- να μη προβαίνουμε σε ενέργειες και εκδηλώσεις που δεν συνάδουν με τον περήφανο χαρακτήρα του λαού μας.
Με την έννοια αυτή θεωρούμε πολύ θετική τη πρωτοβουλία των διοργανωτών αυτού του συνεδρίου, με πρωτεργάτη –όπως φαίνεται- τον αγαπητό δάσκαλο, συνάδελφο και φίλο, Κώστα Μουτζούρη, τον οποίο ευχαριστώ για τη προσωπική του πρόσκληση προς εμένα, με την ιδιότητά μου σαν επικεφαλή της περιφερειακής παράταξης «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».

Μυτιλήνη 16/4/2011

Από το γραφείο τύπου της περιφερειακής παράταξης
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου