Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011



 Μυτιλήνη 24/2/2011

Κύριε Περιφερειάρχη,

Με κοινή επιστολή των Περιφερειαρχών Βόρειου και Νότιου Αιγαίου από τις 14-2-2011 προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (με κοινοποίηση και προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου) εκφράζατε την ανησυχία σας για τις κατά καιρούς φήμες και διαρροές πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες επίκειται κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Και η επιστολής σας κατέληγε: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη ρητά και κατηγορηματικά να ξεκαθαριστεί, άπαξ και δια παντός, ότι κάθε ιδέα ή εισήγηση για κατάργηση ευεργετικών ρυθμίσεων στα νησιά του Αιγαίου θα θεωρείται, από εσάς προσωπικά, ως άδικη και απαράδεκτη».
Αν και από τη πλευρά μας θεωρούμε όχι εύστοχο αλλά και ανεπαρκές το αίτημά που διατυπώνετε στην επιστολή σας για «ρητή και κατηγορηματική» αλλά πάντως «προσωπική» άποψη και δέσμευση του κ. υπουργού σε σχέση με το θέμα και όχι για «ρητή και κατηγορηματική δέσμευση της κυβέρνησης» (οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται και ήδη έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για αναγκαστική  «αναδόμηση» του συγκεκριμένου υπουργού), θα σας παρακαλούσα να πληροφορήσετε το σώμα για την τύχη της επιστολής σας.
Και σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε τι σκέπτεστε να προτείνετε στο περιφερειακό συμβούλιο σαν μεθόδευση και διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος των αιγαιοπελαγιτών για διατήρηση του καθεστώτος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
          


Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου