Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011


Ησυχία…η Χίος κοιμάται.
    Διανύουμε αισίως τις πρώτες βδομάδες από την έλευση του Καλλικράτη στο νησί μας και είναι πλέον απτές οι συνέπειες από το ξεχαρβάλωμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας άμεσης συμμετοχής και ουσιαστικής συμβολής των πολιτών στις αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα και την εν γένει ποιότητα ζωής τους.
Με την ανεργία ιδιαίτερα στους νέους να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και ουδεμία αναπτυξιακή προοπτική να μη διαφαίνεται στον ορίζοντα, με το περιβάλλον να καταστρέφεται και τον πολιτιστικό πλούτο να ρημάζει, οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξουσίας που κατά κύριο λόγο ελέω αποχής κατέχουν τα δημόσια αξιώματα και διαφεντεύουν τις ζωές μας, φαντάζουν ιδιαίτερα αδύναμοι, άβουλοι στο να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις προκλήσεις της συγκυρίας, κατέστησαν τον τόπο έρμαιο της ανικανότητας τους.
Άνοιξε η όρεξη της Κυβέρνησης με τον Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση και τώρα ετοιμάζει Καλλικράτη για την παιδεία. Εφιαλτικό σενάριο που αν τελικά εφαρμοστεί θα έχει ολέθριες συνέπειες με κλείσιμο σχολειών και την περαιτέρω ερήμωση των χωριών μας. Μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία παρέμβαση μηδέ φωνή διαμαρτυρίας από το συμπατριώτη μας Αντιπεριφερειάρχη.
 Αναπτυξιακό νομοσχέδιο καταθέτει η Κυβέρνηση με έντονα αθηνοκεντρικά και αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά, μη παρέχοντας καμία δυνατότητα παρέμβασης στην Αιρετή Περιφέρεια όμως αυτό ουδόλως φαίνεται να απασχολεί προς ώρας τους αιρετούς συμπατριώτες μας.
 Παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομίας για το θέμα της καθυστέρησης καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες επεχείρησε ο Αντιπεριφερειάρχης όμως η μη αποκατάσταση των μπαζωμένων ρεμάτων και ποταμών ως βασικής αιτίας των πλημμυρικών φαινομένων ουδένα φαίνεται να προβληματίζει.
 Ιδιωτικές Ναυτικές Σχολές πεσκέσι στους εφοπλιστές υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός με ότι αυτό σημαίνει για τις Δημόσιες Ναυτικές Ακαδημίες του τόπου μας όμως καμία αντίδραση προς στιγμήν δεν εκδηλώθηκε από τους αιρετούς μας.
 Με το τεράστιο θέμα του Κορακάρη σε εκκρεμότητα,  με τα αδηφάγα συμφέροντα ακατάπαυστα να εποφθαλμιούν το μοναδικό περιαστικό πνεύμονα της Πόλης, το Κάστρο αφημένο στην τύχη του, το λωβοκομείο εγκαταλελειμμένο να καταρρέει, με τους αιρετούς μας να σφυρίζουν αδιάφορα και τους πολίτες εν υπνώσει να εφησυχάζουν, μοιάζει η Χίος μακάρια να απολαμβάνει την ησυχία της.

Ησυχία…η Χίος κοιμάται…

                         Για τους Πολιτες Κόντρα στον Καιρό

                              ΑΛΕΚΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου