Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΓΚ.

Στη συζήτηση στο χτεσινό περιφ. συμβούλιο , σχετικά με την επαπειλούμενη εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ του λεγόμενου «ακινήτου ΑΒΚ 121»ο επικεφαλής της περιφ. παράταξης "Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό" Β. Τεντόμας, μεταξύ των άλλων ανάφερε τα εξής:

«Πριν μερικά χρόνια θεωρούσαμε τις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους σαν εσαεί κοινωνικά αγαθά, συνταγματικά κατοχυρωμένα, που ήταν αδιανόητο ότι μπορούν παραδοθούν σε ιδιώτες.
Στις μέρες των μνημονίων που περνάμε τα πράγματα γύρισαν ανάποδα.
Όπως στο όνομα των «τεμπέληδων» δημόσιων υπαλλήλων ξεκίνησε ένα σαφάρι χωρίς τελειωμό κατά της δημόσιας διοίκησης και υπέρ των ιδιωτών, έτσι και με τη δημόσια περιουσία, με το πρόσχημα του πράγματι υπαρκτού προβλήματος πολλών ακινήτων που μένουν αναξιοποίητα, ακόμη και ανεντόπιστα, το ΤΑΙΠΕΔ ανάλαβε να πουλήσει τα πάντα, βουνά και δάση, παραλίες και βραχονησίδες και να τα πουλήσει όσο-όσο σε Γερμανούς, σε Άγγλους, σε Ρώσους  και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο «επενδυτή»..
Στη συγκεκριμένη περίπτωση των 50 στρεμμάτων στο χώρο του Μακρύ Γιαλού Μυτιλήνης η συμπεριφορά του ΤΑΙΠΕΔ, όπως μας την περιέγραψε ό κ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, δείχνει ότι οι «λογιστές» των μνημονίων δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα.
Αδιαφορούν αν μείνει το νησί χωρίς καύσιμα, αδιαφορούν αν μείνει η Μυτιλήνη χωρίς εμπορικό λιμάνι.
Πρότασή μας:
Από αύριο κιόλας να ξεκινήσει συντονισμένος αγώνας όλων των φορέων της Λέσβου και πρώτα και κύρια του δήμου Λέσβου.
Παλιά και νέα δημοτική αρχή, παλιά και νέα περιφερειακή αρχή, Λιμενικό Ταμείο, επιμελητήρια κλπ θα πρέπει να οργανώσουν την αντίδραση σύσσωμου του λεσβιακού λαού με ένα στόχο: Να καταλάβει ο κάθε επίδοξος αγοραστής ότι τα λεφτά του θα πάνε τσάμπα. Ότι ο χώρος των 50 στρεμμάτων του Μακρύ Γιαλού είναι και θα παραμείνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ στη διάθεση των πολιτών.
Και σαν πρώτο έμπρακτο βήμα, με ευθύνη του δήμου να τοποθετηθούν σε 3-4 σημεία του επίδικου χώρου μεγάλες ταμπέλες που να διατρανώνουν αυτή τη λαϊκή απαίτηση.
Ας μην επαναπαυθούμε καθόλου ότι ο χώρος δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Πέραν του ότι μπορεί να γίνει πανεύκολα ένα πανάκριβο πάρκιγκ, απρόσιτο για τη τσέπη του μέσουέλληνα, με διαδικασίες fast truck υπάρχει δυνατότητα για τη κατασκευή κτισμάτων που θα προσβάλλουν βάναυσα το περιβάλλον και θα προκαλέσουν ασφυξία στη ζωή της πόλης. Το παράδειγμα του MALL Αμαρουσίου, του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης, που τελικά νομιμοποιήθηκε με κυβερνητική απόφαση κόντρα σε προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, δείχνει το δρόμο και προδιαγράφει την απειλή για τα καθ΄ημάς, αν δεν αντιδράσουμε όπως απαιτεί η σοβαρότητα του προβλήματος».

Μυτιλήνη 19-6-2014
Από το γραφείου τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου