Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τοποθέτηση Β. Τεντόμα, κατά τη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με την έγκριση τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης
Επισκευής-Αναβάθμισης Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης

Κατά συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με το παραπάνω θέμα, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Βασίλης Τεντόμας είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Στη προηγούμενη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου, όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα και η αρχική προγραμματική σύμβαση, η τοποθέτησή μας κατέληγε ως εξής: «Για άλλη μια φορά λοιπόν λέμε και ξεκαθαρίζουμε ότι το ΟΧΙ μας είναι ΟΧΙ στη κοροϊδία της ΑΕΛΚ και του φίλαθλου κόσμου, ΟΧΙ στα πολιτικά παιχνίδια. Με την προς έγκριση Προγραμματική Σύμβαση η ΑΕΛΚ δεν θα αποκτήσει γήπεδο όχι τον Οκτώβρη του 2013, αλλά ούτε και τον Ιούνιο του 2014, που λήγει σαν σύμβαση».
Σήμερα επαναλαμβάνουμε την ίδια θέση, γιατί απλά δεν άλλαξε τίποτα, το παραμύθιασμα του κόσμου συνεχίζεται ενώ οι εκκρεμότητες για να γίνει το γήπεδο της Μυτιλήνης συμβατό με τις απαιτήσεις της SUPER LEAGE παραμένουν.
Τη περασμένη φορά δε θέλαμε να αναφερθούμε αναλυτικά στις εκκρεμότητες και στα εμπόδια που υπάρχουν. Τώρα όμως  θα το κάνουμε γιατί ο κ. Περιφερειάρχης συνεχίζει συνειδητά να απλοποιεί τα πράγματα και να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες, για τις οποίες, όταν διαψευστούν, είναι από τώρα έτοιμος να δικαιολογηθεί: «εγώ γιατρός είμαι, αυτά μου λέγανε οι τεχνικοί μου σύμβουλοι αυτά έλεγα», ρίχνοντας ταυτόχρονα το ανάθεμα στο δήμο Λέσβου και στις υπηρεσίες του, στη Πολεοδομία, στην Αρχαιολογία και σε όποιον άλλον θα θεωρηθεί υπεύθυνος καθυστερήσεων, «στενοκεφαλιάς» κλπ.
Λοιπόν, ο κ. περιφερειάρχης, επαναλαμβάνω πάλι συνειδητά πλήρως και προκειμένου να εξυπηρετήσει τα πολιτικά του σχέδια, από κοινού με τον υπουργό κ. Αθανασίου εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών και βουλευτικών εκλογών, αναφέρεται μόνο στην έγκριση των μελετών από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, ενώ γνωρίζει ότι μετά θα πρέπει να ακολουθήσει η αδειοδότηση από πλευράς Πολεοδομίας που προϋποθέτει:
1.      Τροποποίηση του Γ.Π.Σ. Μυτιλήνης, αφού το στέγαστρο γίνεται σε περιοχή που προβλέπεται «αστικό πράσινο» και αφού οι εργασίες δεν αφορούν μόνο στη συντήρηση αλλά και στην αναβάθμιση του γηπέδου, που σύμφωνα με αυτό το ΓΠΣ θα πρέπει να μεταφερθεί στη περιοχή του εργοστασίου της ΔΕΗ.
2.      Έγκριση του Τοπικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, καθόσον η περιοχή του Νταρλά είναι άκρως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (με ό,τι αυτό συνεπάγεται και κατά τη φάση εκτέλεσης του έργου) και σχεδόν σίγουρα
3.      Εδαφοτεχνική μελέτη για τη θεμελίωση των τεράστιων πυλώνων φωτισμού, με το δεδομένο ότι το έργο θεωρείται μεγάλης σπουδαιότητας από πλευράς Αντισεισμικού Κανονισμού (χώρος συγκέντρωσης μεγάλου πλήθους κοινού) και ότι η περιοχή του Νταρλά, ως γνωστόν,ι είναι ευαίσθητη από σεισμικής πλευράς, σαν περιοχή από όπου διέρχεται σεισμικό ρήγμα.
Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Γιακαλής και σφυρίζει αδιάφορα.
Αν δε τα γνωρίζει πάλι το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, λόγω της θεσμικής του θέσης.
Εμείς λοιπόν δε θα συνεργήσουμε και λέμε ΟΧΙ σε αυτό το θέατρο και στην εκμετάλλευση των αγνών αισθημάτων του φίλαθλου κόσμου της Λέσβου –και όχι μόνο- για καθαρά λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.


Μυτιλήνη 3-9-2013
Από το γραφείου τύπου
της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου