Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013



Μυτιλήνη  4/1/2013

ΠΡΟΣ:

κ. Αθ. Γιακαλή, Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου
κ. Στ. Δημηρούδη, πρόεδρο περιφερειακού συμβουλίου,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

κ. Π. Βογιατζή, επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης περιφερειακού συμβουλίου,
κ.κ. Ευστρ. Κόρακα, Ηλ. Γιαννίρη, επικεφαλείς παρατάξεων ελάσσονος αντιπολίτευσης περιφερειακού συμβουλίου,
κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με την Εκλογή Οικονομικής Επιτροπής, που θα λάβει χώρα στη συνεδρίαση της 6/1/2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η Οικονομική Επιτροπή, λόγω των αρμοδιοτήτων και των θεμάτων που πραγματεύεται και στα οποία αποφασίζει, κρίνεται πανθομολογούμενα ως η πιο σοβαρή στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η σημασία και η βαρύτητα της Οικονομικής Επιτροπής επιτείνεται στη σημερινή συγκυρία λόγω της οικονομικής κρίσης, της κρίσης του πολιτικού συστήματος και των θεσμών. Επιτείνεται με την αμφισβήτηση και τελικά τη μνημονιακή υπονόμευση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου,  όπου το αίτημα της κοινωνίας για πλήρη διαφάνεια και απόλυτα χρηστή διαχείριση κάθε τι Δημόσιου καθίσταται πρωτεύον και επείγον.
Πέραν των παραπάνω θεωρούμε ότι το περιφερειακό συμβούλιο θα πρέπει να λάβει υπόψη και τη σταθερά αποτυπωμένη - και μέσω εκλογών- σαφή αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, που καθιστά πλέον δημοκρατική ανάγκη τη συμμετοχή εκπροσώπου από τον πολιτικό χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στην Οικονομική Επιτροπή.
Με αυτήν την έννοια και με δεδομένο ότι η εκλογή της αφήνεται απ΄ ευθείας στην επιλογή συνολικά του Περιφερειακού Συμβουλίου,  θα μπορούσαμε στα πλαίσια μιας πολιτικής αρχών να καταλήξουμε στο ότι οι τακτικές θέσεις της μειοψηφίας θα περιλαμβάνουν και δυνάμεις, που στην πρώτη σύνοδο λειτουργίας της δεν συμμετείχαν.
         Με την έννοια αυτή, με δεδομένο ότι στη προηγούμενη θητεία της Οικον. Επιτροπής η παράταξή μας κατείχε θέση αναπλ. μέλους και θέτοντας πολιτικά το θέμα στην δημοκρατική συνείδηση κάθε Περιφερειακού Συμβούλου, καταθέτουμε την υποψηφιότητά μας για την εκλογή μας ως τακτικού μέλους στην  συγκεκριμένη Επιτροπή.

Με τιμή και εκτίμηση
Βασίλης Τεντόμας
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου