Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
(για την εκτός σχεδίου δόμηση στα νησιά)


 Σε σχέση με χτεσινό σχόλιο τοπικής εφημερίδας, για ανακολουθία στη στάση του επικεφαλής της περιφ. παράταξης "Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό" απέναντι στο σχέδιο ΠΔ  για την εκτός σχεδίου δόμηση στα νησιά του Αιγαίου, ο Β. Τεντόμας δήλωσε τα εξής:

Η αναφορά μου στο σχέδιο ΠΔ την 29/8/2012 ήταν στην ουσία ένα πρόχειρο σχόλιο - απάντηση στο ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε στους συναδέλφους μηχανικούς από τους τοπικούς συλλόγους Τοπογράφων και Αρχιτεκτόνων και δεν είχε την έννοια συνολικής τοποθέτησης επί του θέματος.
Αναφερόταν μόνο στον αντιδημοκρατικό, πρόχειρο και γι αυτό συχνά λαθεμένο τρόπο που ο κ. Σηφουνάκης συνήθιζε να διαμορφώνει και να προωθεί διάφορα νομοθετήματα που αφορούν τους μηχανικούς και τη δόμηση.
Αυτό άλλωστε το σημείωσα και στην τοποθέτησή μου στο περιφερειακό συμβούλιο που έγινε προχτές στη .... μακρινή Χίο.
Επί της ουσίας δεν ήταν δυνατόν να τοποθετηθώ στις 29/8/2012, αφού ακόμη και το ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου έλαβε γνώση του σχεδίου ΠΔ μόλις στις 14/9/2012.
Επί της ουσίας τοποθετήθηκα με τεκμηριωμένο, νομίζω, τρόπο στη Χίο, όπου η αντίθετη άποψη στη θέση επιχειρημάτων είχε μια υποκριτική "έγνοια" για τους φτωχούς και ένα κάλπικη "έχθρα" για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Για μας ακρογωνιαίος λίθος και αδιαπραγμάτευτη αρχή σε θέματα δόμησης – περιβάλλοντος είναι ότι η φύση, τα δέντρα, τα βουνά, οι θάλασσες και ο αέρας δεν είναι αναλώσιμα είδη, δεν είναι ιδιοκτησία μόνο της παρούσας γενιάς. Έχουμε χρέος να τα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, αν είναι δυνατόν, όπως τα παραλάβαμε, όχι χειρότερα.

                                                      
Μυτιλήνη 27/9/2012
Από το γραφείο τύπου
της περιφερειακής παράταξης
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου