Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές» του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και με την οποία παρατείνεται η προθεσμία για την αντικατάσταση των γερασμένων πλοίων από τις άγονες γραμμές, ο Βασίλης Τεντόμας, υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Μέχρι πότε οι κάτοικοι του Β. Αιγαίου θα ανεχόμαστε, ένα από τα βασικά δικαιώματά μας, αυτό των σύγχρονων και ασφαλών μεταφορών, να αφήνεται στα γούστα των εφοπλιστών; Η τροπολογία αυτή, που η κυβέρνηση του μνημονίου πέρασε (και η οποία σαν βασική αιτιολογία έχει το ίδιο το μνημόνιο) δείχνει με ανάγλυφη τρόπο την ταξικά προσανατολισμένη πολιτικής της.
Από τη μια δίνει στους εφοπλιστές τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για ακόμα πέντε χρόνια τα παμπάλαια πλοία τους στις άγονες γραμμές, με παχυλές επιδοτήσεις, ενώ από την άλλη, όλους εμάς, τους πολίτες του Β. Αιγαίου, την "πλέμπα", μας υποχρεώνει, προκειμένου να μετακινηθούμε από το ένα νησί στο άλλο -μέσα στην ίδια μας την περιφέρεια - να χρησιμοποιούμε τα πλοία τους τα οποία τις περισσότερες φορές δεν είμαστε και σίγουροι εάν πληρούν βασικούς κανόνες ασφαλείας, αλλά και πολιτισμού. Αυτό δηλαδή που ζούμε το τελευταίο διάστημα με τον Θεόφιλο.
Οι πολίτες του Β. Αιγαίου πρέπει να αντισταθούμε!
  • Δεν μπορούμε άλλο να κατεβάζουμε τόσο πολύ τις απαιτήσεις μας και να απεμπολούμε ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά μας,
  • Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε, στο όνομα του να υπάρχουν πλοία στις γραμμές μας, οτιδήποτε πλοίο μας πλασάρουν οι εφοπλιστές.
Πρέπει να πάμε "κόντρα στον καιρό"!

Μυτιλήνη 27/9/2010
από το γραφείο τύπου του συνδυασμού
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου